Page 119 - GREC14N_JMK_02
P. 119

JTR


                                                                        What is innovation in
                                                                        gastronomy?
                                                                        Discovery, or rather invention.
                                                                        Novelty and uniqueness.
                                                                        How do you incorporate local
                                                                        ingredients into your dishes?
                                                                        The cherry tomatoes are exquisite;
                                                                        the katsounia (cucumber variety)
                                                                        especially when green hold a special
                                                                        place in the recipes.
                                                                        Which dish is more representative
                                                                        of the island's cuisine?
                                                                        The melitinia and the
                                                                        “ksekourastos” (rested) cod.
                                                                        What does Santorini mean to you?
                                                                        It's the place where you can grasp
                                                                        the force of nature and how small
                                                                        humans really are.
                                                                        Τι σημαίνει καινοτομία στη
                                                                        γαστρονομία;
                                                                        Ανακάλυψη ή μάλλον, καλύτερα,
                                                                        εφεύρεση. Πρωτοπορία και
                                                                        μοναδικότητα.
                                                                        Πώς ενσωματώνονται τα ντόπια
                                                                        υλικά στα πιάτα σας;
                                                                        Τα άνυδρα ντοματάκια είναι
                                                                        συγκλονιστικά, τα κατσούνια
                                                                        (ξυλάγγουρα), ειδικά τα χλωρά,
                                                                        έχουν πάντα χώρο και θέση στα
                                                                        πιάτα.
                                                                        Ποιο πιάτο αντιπροσωπεύει
                                                                        καλύτερα την κουζίνα του
                                                                        νησιού;
                                                                        Τα μελιτίνια και ο «ξεκούραστος»
                                                                        μπακαλιάρος.
                                                                        Τι είναι η Σαντορίνη για εσάς;
                                                                        Είναι το μέρος όπου καταλαβαίνεις
                                                                        τη δύναμη της φύσης, πόσο μικρός
                                                                        είναι πραγματικά ο άνθρωπος.



           Polychronis

           Damalas
           Asian fusion cuisine with raw
           materials from Thera by the chef
           of Cavo Tagoo's Ovac Restaurant.
           Asian fusion κουζίνα, με πρώτες
           ύλες από τη θηραϊκή γη, από
           τον σεφ του Ovac Restaurant
           στο Cavo Tagoo.



                                                                                              119
   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124