Page 119 - GREC14N_JMK_02
P. 119
JTR
What is innovation in
gastronomy?
Discovery, or rather invention.
Novelty and uniqueness.
How do you incorporate local
ingredients into your dishes?
The cherry tomatoes are exquisite;
the katsounia (cucumber variety)
especially when green hold a special
place in the recipes.
Which dish is more representative
of the island's cuisine?
The melitinia and the
“ksekourastos” (rested) cod.
What does Santorini mean to you?
It's the place where you can grasp
the force of nature and how small
humans really are.
Τι σημαίνει καινοτομία στη
γαστρονομία;
Ανακάλυψη ή μάλλον, καλύτερα,
εφεύρεση. Πρωτοπορία και
μοναδικότητα.
Πώς ενσωματώνονται τα ντόπια
υλικά στα πιάτα σας;
Τα άνυδρα ντοματάκια είναι
συγκλονιστικά, τα κατσούνια
(ξυλάγγουρα), ειδικά τα χλωρά,
έχουν πάντα χώρο και θέση στα
πιάτα.
Ποιο πιάτο αντιπροσωπεύει
καλύτερα την κουζίνα του
νησιού;
Τα μελιτίνια και ο «ξεκούραστος»
μπακαλιάρος.
Τι είναι η Σαντορίνη για εσάς;
Είναι το μέρος όπου καταλαβαίνεις
τη δύναμη της φύσης, πόσο μικρός
είναι πραγματικά ο άνθρωπος.
Polychronis
Damalas
Asian fusion cuisine with raw
materials from Thera by the chef
of Cavo Tagoo's Ovac Restaurant.
Asian fusion κουζίνα, με πρώτες
ύλες από τη θηραϊκή γη, από
τον σεφ του Ovac Restaurant
στο Cavo Tagoo.
119