Page 125 - GREC14N_JMK_02
P. 125
JMK JTR
Nikkei
SUNSET BY PARASKEVAS
In 1979 fisherman Paraskevas
Birigos opens the first fish tavern
serving his fresh catch. Since
then, always with an emphasis
on fresh ingredients, he prepares
Μediterranean dishes made with
love and know-how. Από το 1979,
ο ψαράς Παρασκευάς Μπιρίγκος
σερβίρει την ολόφρεσκη ψαριά
του, εστιάζοντας πάντα στα
φρέσκα υλικά. Ammoudi Bay, Oia,
+30 22860 71614
THE CAVE OF NIKOLAS
The small refuge, where capt.
Nicolas would shelter his fishing
gear, is now a taverna. His
mother, Margarita, with half a
century at the frying pan, makes
the island’s best tomato fritters.
Στο μικρό καταφύγιο, όπου ο
καπετάν Νικόλας προστάτευε τα
ψαρικά εργαλεία του, η μητέρα
του, Μαργαρίτα, κάνει τους
καλύτερους ντοματοκεφτέδες του
νησιού. Akrotiri, +30 2286082303,
nikolascave.gr
YALOS RESTAURANT
Gastronomy by the beach: In Exo
Gialos, the closest coast to Fira,
the restaurant offers unparalleled
dishes and a unique taste experience
in a beautiful setting at the
water’s edge. Bonus the signature
cocktails. Εδώ χτυπάει η καρδιά
της γαστρονομίας του νησιού, με
ανεπανάληπτα, γευστικά πιάτα, σε μια μαγευτική τοποθεσία πάνω στο κύμα.
Στα συν και τα signature cocktails. Exo Gialos Beach, Fira, +30 22860 25816,
yalos-santorini.com
41 FORTY ONE
It is housed in an old building with stunning architecture in Perivolos offering
inspired dishes and Greek traditional specialties. Στεγασμένο σε ένα παλιό κτίριο
εκπληκτικής αρχιτεκτονικής στον Περίβολο, σερβίρει εμπνευσμένα πιάτα και
παραδοσιακές σπεσιαλιτέ. Ag. Georgios Emboriou, Perivolos, +30 22860 82710
125