Page 101 - GREC14N_JMK_02
P. 101
JMK
του πολύ ατμοσφαιρικού Reeza, στον off πολυδιάστατες γκουρμέ δημιουργίες του.
Broadway Άγιο Στέφανο. Την επιμέλεια του Αξίζει! Τέλος, για δυνατό καλοκαίρι στη
μενού υπογράφει πλέον ο head chef του Μύκονο έχει βάλει πλώρη και το Artisanal
λονδρέζικου Meraki, Μιχάλης Κίκης, τον των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη
οποίο γνωρίσαμε ως δεξί χέρι του Αθηναγόρα Γερασίμου. Το μενού που θα παρουσιάσει
Κωστάκου για πολλά χρόνια στο Bill & Coo. ο Δημήτρης Δημητριάδης αντλεί την
To ανακαινισμένο Reeza συνεχίζει στην ίδια έμπνευσή του από τις γευστικές μνήμες των
γευστική λογική με πέρυσι της σύγχρονης Ελλήνων, είναι σύγχρονο και με ανεβασμένα
ελληνικής κουζίνας, αλλά ταυτόχρονα δημιουργικά γκάζια. Σας προτείνω
ανεβάζει τις δημιουργικές στροφές με ανεπιφύλακτα τη γιουβετσάδα με την ταλιάτα
ορισμένα πιάτα βαθιάς νοστιμιάς, όπως το από αρνί, αλλά και τον ολόφρεσκο τόνο
υπέροχο παστίτσιο με λαζάνια, μοσχαρίσια Αλοννήσου, που ψήνουν στη σχάρα,
ουρά, μανιτάρια, καπνιστή μπεσαμέλ και με μελιτζανοσαλάτα, βασιλικό, φασολάκια
τρούφα ή και με πιο λεπτεπίλεπτες αλλά και δυόσμο.
έντονα συναισθηματικές δημιουργίες σαν
την ελληνική σαλάτα γκασπάτσο. Στην ΣΤΑΘΈΡΈΣ ΑΞΙΈΣ
κουζίνα βρίσκεται ο Φώτης Μιχόπουλος, Ο Γιώργος Βενιέρης σταμάτησε τη συνεργασία
με προϋπηρεσία σε αστεράτα εστιατόρια του με τη Farma στη Φτελιά, αλλά συνεχίζει
του Λονδίνου. Τώρα θα σας πάω σε ένα να ροκάρει με την καλύτερη ταϊλανδέζικη
κινηματογραφικό σκηνικό με άρωμα Γαλλίας. κουζίνα σε όλη την Ελλάδα από το φανταστικό
Ενενήντα νύχτες, ένα τραπέζι, δύο άτομα, Mr. Pug, ενώ στο εμβληματικό Matsuhisa,
φεγγαράδα και το μαύρο νερό. Αυτό είναι εντός του ξενοδοχείου Belvedere, οι πρώτες
το Nero Nero, ένα από τα διασημότερα ύλες συνεχίζουν να είναι ανεπανάληπτες
εστιατόρια candlelight dinner στη Μεσόγειο, και οι εκτελέσεις των σπεσιαλιτέ του
που βρίσκεται πάνω σε μια ξύλινη εξέδρα, Nobu κυριολεκτικά αλάνθαστες. Ιδιαίτερα
μπροστά στην παραλία του πολύ όμορφου φορμαρισμένο, όμως, δείχνει να είναι και το
Kivotos Mykonos, στον Ορνό. Την επιμέλεια μυκονιάτικο Nikkei, των Γιώργου Μελισσάρη
των γεύσεων στο Nero Nero έχει αναλάβει ο και Γιάννη Μωράκη, με σεφ τον Θάνο
Jérôme Serres, ένας από τους σημαντικότερους Στασινό. Αρκεί να δοκιμάσετε τα εξαίσια ni-
σεφ που έδρασαν τα τελευταία τριάντα χρόνια giri με φουά γκρα και θα με θυμηθείτε. Ο
στην Ελλάδα. Χριστόφορος Πέσκιας συνεχίζει να γράφει
Πάμε μια βόλτα, τώρα, στον Καλαφάτη, στο
πεντάστερο ξενοδοχείο La Residence. Εκεί
ο πολύ καλός Γάλλος σεφ Olivier Campanha
αφήνει το δικό του αποτύπωμα σύγχρονης
ελληνικής κουζίνας, αξιοποιώντας πρώτες
ύλες από το μυκονιάτικο ρεπερτόριο, για
να παρουσιάσει στο βραδινό σετάρισμα τις