Page 100 - GREC14N_JMK_02
P. 100

Foodism | Resto-Reviews






                               κουτιού και μετά θα κάνουμε ασφαλώς μια   παίζοντας ταυτόχρονα και εύστοχα με τις
                               βόλτα και από τα σπουδαιότερα εστιατόρια,   αναφορές στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα
                               που ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια για τις   και χρησιμοποιώντας τις καλύτερες δυνατές
                               υψηλές επιδόσεις τους στην κουζίνα.  πρώτες ύλες από το νησί. Αναμφίβολα ένα
                                                                 από τα must go στη Μύκονο για τους λάτρεις
                               ΝΈΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΑΝΤΑΡ          του fine dining. Από την άλλη, ο Φωτεινάκης
                               Ο κορυφαίος ξενοδοχειακός όμιλος Ka-  επιμελείται και το άρτι αφιχθέν διάσημο Beef-
                               tikies, μετά το Kirini My Mykonos Re-  bar, που απλώνει τα τραπέζια του στο Bill
                               treat, επεκτείνει την παρουσία του στην   & Coo Coast, στην ειδυλλιακή παραλία του
                               κοσμική βασίλισσα των Κυκλάδων με το   Αγίου Ιωάννη. Το διάσημο κρεατολαγνικό
                               ολοκαίνουργιο Katikies Mykonos, δηλαδή   εστιατόριο του Riccardo Giraudi απέκτησε
                               τη ναυαρχίδα του στόλου του, η οποία   παγκόσμια φήμη από την έδρα στο Μονακό
                               ξεκίνησε την πλεύση της στη Σαντορίνη.   για τη μεγάλη γκάμα εξεζητημένων κοπών,
                               Το νέο πεντάστερο στολίδι είναι χτισμένο   όπως το περίφημο Kobe, αλλά και την
                               αμφιθεατρικά στην παραλία του Αγίου   αρτιότητα στην τεχνική ψησίματός του. Στη
                               Ιωάννη, ενώ, εκτός από το κυκλαδίτικο ζεν   μυκονιάτικη εκδοχή του, πάντως, εκτός
                               στην αρχιτεκτονική του και το case study στο   από τις all time classic signature σπεσιαλιτέ
                               pampering, έχει και δύο εστιατόρια, με exec-  του Beefbar, θα βρείτε και κάποια πιάτα με
                               utive chef τον Άγγελο Μπακόπουλο. Το Seltz   ελληνική ψυχή, όπως η αριστουργηματική
                               πλαισιώνει την κάτω πισίνα, σερβίρει χαλαρό   χορτόπιτα του σεφ, αλλά και ο ντελικάτος και
                               αλλά ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένο comfort food,   μοναδικός γύρος στον κόσμο με Kobe Beef.
                               ενώ διαθέτει κι ένα αξιοπρεπές sushi cor-
                               ner. Το βαρύ πυροβολικό όμως του Katikies   5 OF A KIND
                               Mykonos φιλοδοξεί να είναι το Mikrasia, με   Στα μέσα Ιουλίου το πολυτελές ξενοδοχείο
                               γκουρμέ μικρασιατική κουζίνα με ελληνικές   Kensho, στον Ορνό, που συζητήθηκε με
        ΆΤ SΆΝΤΆΝΝΆ            δημιουργικές πινελιές, που μας σύστησαν   θετικότατα σχόλια για τις high-end γκουρμέ
        CHRISTOS               αρχικά στο ξενοδοχείο της Σαντορίνης.   αναζητήσεις του και τα υπέροχα πιάτα του
                               Εξαιρετικό δείγμα γραφής το καλκάνι του
                                                                 Γιώργου Στυλιανουδάκη, επεκτείνει τη
        ATHANASSIADIS          Μπακόπουλου, με την πλούσια κακαβιά, και   δραστηριότητά του με ένα εντυπωσιακό beach
        HAS DESIGNED           ο εξαίσιος γεμιστός ντολμάς με καραβίδες,   hotel στην παραλία της Ψαρούς. Το εστιατόριό
        A SIMPLE,              γαρίδες και χτένια.               του, μάλιστα, θα βρίσκεται μεσοτοιχία με το
                               Σε άλλα νέα, τώρα, το στυλάτο ξενοδοχείο
                                                                 Nammos και την κουζίνα του θα πιλοτάρει ο
        DELECTABLE             Cavo Tagoo στη Χώρα θα φιλοξενεί φέτος   ικανότατος Ιπποκράτης Αναγνωστέλης, που
        MENU FIT FOR           στην ονειρεμένη βεράντα του το Αsian fu-  μας τον σύστησε ο Αθηναγόρας Κωστάκος
        EVERY MOOD             sion εστιατόριο Ovac, με σεφ τον σταθερό   στο αθηναϊκό Zurbaran. «Το project είναι
        ΣΤΟ                    συνεργάτη τους και στη Σαντορίνη,   πολύ μεγάλο και φιλόδοξο» μου τόνισε ο
                               Πολυχρόνη Δαμαλά, ενώ η μυκονιάτικη
                                                                 πολύ έμπειρος γενικός διευθυντής των Ken-
        SANTANNA,              πρεσβεία του ιαπωνικού sushi restaurant   sho, Κωνσταντίνος Παπαχριστοφόρου,
        O ΧΡΗΣΤΟΣ              Kiku, που βρισκόταν μέχρι πρότινος εκεί,   προσθέτοντας: «Μέσα σε δύο χρόνια
        ΆΘΆΝΆΣΙΆΔΗΣ            έχει μετακομίσει στο Leto Hotel. Στην τελική,   κατάφερε το Kensho στον Ορνό να
                                                                 δημιουργήσει το σημαντικότερο εστιατόριο
                               όμως, ευθεία μπήκαν και οι αλλαγές που
        ΈΧΈΙ ΣΧΈΔΙΆΣΈΙ         δρομολόγησε από το κλείσιμο της περσινής   υψηλής γαστρονομίας στο νησί. Ήταν και
        ΈΝΆ ΧΆΛΆΡΟ             σεζόν το κορυφαίο Bill & Coo, του Θεοδόση   παραμένει ένα πολύ δύσκολο στοίχημα,
        ΚΆΙ ΝΟΣΤΙΜΟ            Κακούτη, στη Μεγάλη Άμμο. Έπειτα από   αλλά η ανταπόκριση και οι επιβραβεύσεις
                                                                 του κοινού μάς αποζημιώνουν. Τώρα, στο
                               13 ολόκληρα χρόνια στην κουζίνα της
        ΜΈΝΟΥ ΓΙΆ              σπουδαίας Σπονδής, που είναι βραβευμένη   επόμενο βήμα μας, ανοιγόμαστε σε νέα
        ΟΛΈΣ ΤΙΣ               με δύο αστέρια Michelin, ένας χαρισματικός   πελάγη. Το παραθαλάσσιο Kensho στην
        ΔΙΆΘΈΣΈΙΣ              μάγειρας, ο Ντίνος Φωτεινάκης, αναλαμβάνει   Ψαρού φιλοδοξούμε να είναι ένα μοναδικό
                               εξ ολοκλήρου όλα τα γαστρονομικά project   project, το οποίο θα εμποτίσει με την
                               των Bill & Coo. Έτσι στο ομώνυμο ξενοδοχείο   αισθητική του το beach life στη Μύκονο».
                               μάς συστήνει μια πολύ ενδιαφέρουσα fine   Και στο ξενοδοχείο Rocabella Mykonos
                               dining πρόταση, την οποία δημιουργεί με   η ιδιοκτήτρια, Ρόη Καλφοπούλου,
                               φαντασία κι εκτελεί με ακρίβεια και φινέτσα,   τροχοδρόμησε ριζικές αλλαγές στην κουζίνα

        100   GREC14N   2018
   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105