Page 102 - GREC14N_JMK_02
P. 102

Foodism | Resto-Reviews
                                                                                         JMK





        στον γαστρονομικό φακό του Jackie O’ στο Su-  πεντανόστιμο μενού για όλες τις διαθέσεις.  THE MENU AT
        per Paradise, με τον  Άλκη Βαρδαραμάτο στην   Στο M-eating θα δοκιμάσετε κυκλαδίτικη
        κουζίνα να εκτελεί με θαυμαστή ακρίβεια τα   κουζίνα «πόλης», με στοιχεία από τη   NERO NERO
        κονσεπτικά πιάτα του Πέσκια. Νομίζω ότι   μυκονιάτικη παράδοση, αλλά με σύγχρονες   IS SIGNED BY
        θα μπορούσα να περάσω το καλοκαίρι μου   τεχνικές, που λαμβάνει υπόψη τον   JEROME SERRES
        τρώγοντας κάθε μεσημέρι στο Jackie O’ αυτές   κοσμοπολιτισμό του νησιού, αλλά και την   ΤΗΝ ΈΠΙΜΈΛΈΙΆ
        τις αριστουργηματικές γαρίδες με butter miso.   ανάγκη του κόσμου για comfort μεσογειακή
        Η Αυγερία Σταπάκη υπογράφει και φέτος   κουζίνα με ελληνικές νότες. Χαρακτηριστικά   ΤΏΝ ΓΈΥΣΈΏΝ
        το μενού του πανέμορφου Principote στην   δείγματα αυτού του μιξαρίσματος το Σαν   ΣΤΟ NERO NERO
        παραλία του Πάνορμου, με τα εντυπωσιακά   Μυκονιάτικος  Ήλιος, ένα αυγό των 5' με   ΈΧΈΙ ΆΝΆΛΆΒΈΙ Ο
        ναυτικά σχοινιά, τους κομψούς καναπέδες και   φρέσκια σάλτσα ντομάτας, μπέικον από
        τις όμορφες ροτόντες, με φόντο ένα από τα   καπνισμένο αρνάκι και τηγανισμένα ψωμάκια   JEROME SERRES
        γοητευτικότερα, ζεν παραθαλάσσια σκηνικά   με μους φέτα, ή το εξαίσιο χουνκιάρ μπεγεντί.
        στο νησί. Πανταχού παρών και ιδιοκτήτης   Θα ρίξουμε αυλαία με το αξιόλογο Kalita στη
        ο τζέντλεμαν και αγαπητός σε πολλούς   Χώρα, εκεί όπου ο Βάιος Ντούτσιας συνεχίζει
        Γιώργος Παπαγεωργίου. Απολαυστικό και   τις προσωπικές δημιουργικές του διαδρομές
        καλοφτιαγμένο φαγητό που εστιάζει πολύ στη   με μια μοντέρνα μυκονιάτικη κουζίνα με γερά
        θάλασσα, από μια σεφ που διαρκώς βελτιώνει   πατήματα στην παράδοση, που αξίζει την
        τις τεχνικές της και δημιουργεί στιβαρά   προσοχή σας.
        πιάτα με σύγχρονες διαθέσεις, τα οποία αξίζει
        να δοκιμάσετε.
        Το παγκοσμίως γνωστό Hakkasan, στη
        μυκονιάτικη πρεσβεία του, είναι εντυπωσιακά
        όμορφο και φαντεζί, κατακλύζεται
        καθημερινά από μοδάτο και λαμπερό κόσμο
        που δεν τον ανακόπτουν οι τσουχτερές τιμές
        και σερβίρει μοντέρνα καντονέζικη κουζίνα
        ασορτί με το posh lifestyle του νησιού. All
        time classic επιλογή παραμένει ασφαλώς το
        παγκοσμίως διάσημο Nammos, με θαυμαστή
        γευστική συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια,
        ενώ στα καλύτερά του βρίσκεται φέτος ο
        φαντασμαγορικός και sexy Scorpios στην
        Παράγκα. Ο Αλέξης Ζόπας δίνει ρεσιτάλ
        στην κουζίνα μαζί με μια μπριγκάντα 40
        μαγείρων, δημιουργώντας πιάτα αλησμόνητης
        νοστιμιάς με θαυμαστή ακρίβεια στην τεχνική.
        Δοκιμάστε τον αριστουργηματικό ελληνικό
        αστακό με μαύρο ριζότο. Ο Αθηναγόρας
        Κωστάκος συνεχίζει να υπογράφει την
        επιμέλεια του μενού και ο Σπύρος Αρτελάρης
        δίνει ωραίο τόνο με γλυκό φινάλε. Μη φύγετε
        χωρίς να κάνετε πάρτι με τους άπαικτους
        λουκουμάδες του. Φέτος, μάλιστα, έχουν
        κάνει κι ένα πολύ σοβαρό level up στη λίστα
        κρασιών, αφού σερβίρουν μια σειρά από
        κορυφαία fine wines ακόμα και σε ποτήρι με
        coravin. Στην παραλία της Παράγκας, επίσης,
        βρίσκεται και το υπερπαραγωγικό SantAn-
        na Mykonos του Δημήτρη Χριστοφορίδη,
        με τη μεγαλύτερη παραθαλάσσια πισίνα
        της Μεσογείου, στο οποίο ο Χρήστος
        Αθανασιάδης έχει σχεδιάσει ένα χαλαρό και

        102   GREC14N   2018
   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107