Page 178 - GREC14N_JMK_02
P. 178
KIRA KATINA
Owner and cook of Taverna Katina
She makes the best “tomatokeftedes” (tomato
fritters) in the whole island. No wonder she
attracts at her tavern locals and visitors for some
generations now to savour her culinary skills.
Focusing on Greek traditional cuisine, some of her
best dishes are the fava beans and her artistically
grilled fish or seafood. Of course, she considers her
cooking as equally important as the materials she
uses. The fresh raw materials, such as the white
aubergine and the Therian cucumber, that grow
exclusively in the island’s land, is the “secret” of
her wonderful food. Από τα χέρια της θα φάτε
τους καλύτερους ντοματοκεφτέδες του νησιού.
Διόλου τυχαίο το ότι από την ψαροταβέρνα
της έχουν περάσει πολλές γενιές ντόπιων και
επισκεπτών, για να δοκιμάσουν τη μαγειρική
της δεξιότητα. Εστιάζοντας στην ελληνική
παραδοσιακή κουζίνα, ανάμεσα στα πιάτα
που ξεχωρίζουν είναι η φάβα και τα μαεστρικά
ψημένα ψάρια και θαλασσινά. Βέβαια, για την
ίδια, εξίσου σημαντικό ρόλο με το μαγείρεμα
παίζουν τα υλικά που χρησιμοποιεί. Οι φρέσκες
πρώτες ύλες, όπως η λευκή μελιτζάνα και
το κατσούνι το σαντορινιό, που προέρχονται
αποκλειστικά από τη θηραϊκή γη, είναι ο λόγος
που δίνει αυτή την τόσο πλούσια γεύση στα Christos Drazos
πιάτα της. Ammoudi Port, +30 2286 071280
THE FRESH RAW MATERIALS GROWING IN SANTORINI INTENSIFY THE RICH FLAVOURS
OF HER DISHES ΟΙ ΦΡΈΣΚΈΣ ΠΡΩΤΈΣ ΥΛΈΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
ΈΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΈΥΣΗ ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ
Santorini cherry
tomato is a unique
delicacy, famous
all over the world.
Το ντοματάκι
της Σαντορίνης
είναι παγκοσμίως
μοναδικό για τη
γεύση του.
178 GREC14N 2018