Page 171 - GREC14N_JMK_02
P. 171
JTR
THE
TRADITIONAL
PRODUCTS,
THE GRAPES,
THE FAVA
BEANS,
THE TOMATO,
IS A BLESSING
BROUGHT TO
THE THERAIC
LAND ΤΑ
ΠΑΡΑΔΟ-
ΣΙΑΚΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ,
Η ΦΑΒΑ, Η
ΝΤΟΜΑΤΑ,
ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ,
ΈΙΝΑΙ Η
ΈΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ
ΘΗΡΑΪΚΗΣ
ΓΗΣ
IOANNA VAMVAKOURI
Oenologist, Ktima Mikra Thera
Having significant studies and collaborations in her resume, she lives in Santorini for the last 14 years with her two sons.
Together with Vangelis Gerovassiliou and Vassilis Tsaktsarlis, two leader producers of Greek wine, she is eager this year to
reap the fruits of their labour at “Ktima Mikra Thera”, their important project in Therasia. The islet of Therasia is resisting
mass tourism and its mostly unspoiled terroir is considered ideal to express in the best way the unique wine potential
of Santorini, one of the “aces” of the Greek vineyard for that matter. Με σημαντικές σπουδές και συνεργασίες στο
βιογραφικό της, τα τελευταία 14 χρόνια ζει στη Σαντορίνη με τους δύο γιους της. Μαζί με τους κορυφαίους Έλληνες
οινοπαραγωγούς Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή ανυπομονεί φέτος να τρυγήσει τους κόπους από το
σπουδαίο εγχείρημά τους, το Κτήμα Μικρά Θήρα στη Θηρασιά. Το νησάκι της Θηρασιάς έχει αντισταθεί στον μαζικό
τουρισμό και το πιο παρθένο terroir του θεωρείται ιδανικό για να εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο το μοναδικό οινικό
δυναμικό της Σαντορίνης, που αποτελεί άλλωστε ένα από τα πιο γερά χαρτιά του ελληνικού αμπελώνα.
171